Powered By Blogger

perjantai 18. toukokuuta 2012

Hullu suomalainen on palannut!

Lomilta siis. Puolitoista viikkoa Espanjan auringossa teki hyvää itse kullekin. Ensin pysähdyimme Malagaan juhlistamaan kihlajaispäiväämme hotelliin ja tietenkin vetäisin oikein muhkean espanjalaisen hotelliaamiaisen donitseineen!!! NAM! Siitä sitten hyötyliikunnan pariin, eli seitsämän tuntia shoppailua! Parasta! :)

Hedelmäthän ovat terveellisiä ;)
En voi sanoin kuvata sitä riemua, kun söin tämän!!!


Silken Puerta, Malaga
Matka jatkui perinteisesti appivanhempieni luokse Fuengirolaan, joten kuvittelin ennen lomaa, että käyn salilla, lenkkeilen ja syön hyvin ja pidän koko loman aikana ainoastaan kaksi kokonaista herkkupäivää. Käyn nettikahviloissa bloggailemassa ja juomassa erikoiskahveja. Kuitenkin nämä suunnitelmat jäivät unelmiksi. Söin melkein joka päivä jonkinlaisen herkun, oli se sitten jäätelö tai korvapuusti. En kuitenkaan sortunut jatkuvasti, vaan annoin vain joka päivä itselleni luvan syödä jonkin herkun kertaalleen. Salilla ei tullut käytyä, vaikka siinä ihan lähellä onkin ihan hyvä sali. Tietokoneen avasin kokonaiset kaksi kertaa, ilman kirjoitusinspiraatiota. 

Desayuno en la casa
Lenkkeiltyä tuli sen sijaan ihan kiitettävästi, joka aamuinen lenkki rannalla ja pari kertaa tehtiin päivän retkiä patikoimalla vuoristossa. Joku ilta tein lihaskuntoa tai joogasin aamusella. Pääsääntöisesti söin ihan normaalisti, eikä pitkiä taukoja tullut. Aamulla söin puuron ja tonnikalaa sekä omenan ja tein itselleni kanaa ja riisiä, kun muut lähtivät pizzalle. Kaiken lisäksi anopin kotiruoka oli mitä mainiointa dieettiläiselle, oikeasti. Tässä kuva herkullisesta anopin kanakeitosta.


A:n kanasoppaa, herkuinta!
Vuoren valloitusta jo perinteiseen tapaan
Joka aamu join vastapuristetut appelsiinimehut ja kävin rannalla lenkillä. Näin sain mielen (ja vähän myös kropankin!) energiavarastot täytettyä kesää vasten. :) Seuraava loma onkin vasta heinä-elokuun vaihteessa. Tuli sairastettua flunssakin jotenkin niin hyvään saumaan, että! Lähtiessäni sairastuin nuhakuumeeseen ja viikko menikin rauhallisemmin levyttäessä ja rillatessa. Loppulomasta tuntui jo, että äkkiä takaisin Suomeen ja salille tai sitten olisi pitänyt siellä alkaa jo ryhdistäytymään, jos olisi oltu pidemmän aikaa. Kyllä, kun siihen hyvään oloon on vaivalla vihdoin päässyt, sitä huonoa oloa ja tekemättömyyttä ei kauan jaksa. Sali on mun juttu, on ollut jo 14-vuotiaasta lähtien. Mitäh, haluan palata kiireenvilkkaa takaisin Suomen arkeen!?! Aargh, olenko tulossa hulluksi?

Överi annokset vitamiineja joka päivä
Uusi ohjelmakin on alkanut hiljakselleen tällä viikolla. Viidestätoista viikosta on nyt kymmenen takana ja loput viisi viikkoa mennään puristaen kaikki mitä irti lähtee! Ruokavalio tiukentui kahteentuhanteen kaloriin 2350 kalorista. Salitreeni tiukkeni tehon ja volyymin osalta, mutta samat viisi päivää viikossa on kertoja. Aerobiset lisääntyivät maksimiin eli neljään kertaan viikossa. Lihasryhmäjako vaihtui myös toisenlaiseen vaihtelun ja palautumisen vuoksi. Mukaan tuli myös se kauan odotettu syöntipäivä. Saa nähdä, miten sitä tässä pääsee ruotuun. Motivaatiota kyllä on, mutta siltikin hieman laiskotuttaisi! ;) Tänään illalla on salipäivä, joten mutinat pois ja perse kiristyslaitteisiin! Näyttää pahasti siltä, että en kävele huomenna edes Siwaan, vaikka se yllättävän lähellä olisikin.

Näiden herkkupäivien mukaan ottaminen edellyttää, että hiukan nipistetään muiden päivien energiamääriä, ei tosin mitenkään radikaalisti. Tällä varmistetaan, että herkkupäivien korkeammasta energiamäärästä huolimatta ei mennä pluskaloreille. Kokonaisenergiansaanti ei juuri muutu tämänhetkisestä, se vain jakaantuu erilailla (Bodycamp, 2012).

Tällaisen vapaamman syöntipäivän etuna on ensinnäkin se, että kun kerran viikossa täytetään energia- eli hiilihydraattivarastot oikein täyteen, jaksetaan niillä varastoilla treenata pitkän aikaa todella kovilla tehoilla. Tämä tietysti lisää energiankulutusta, parantaa palautumista ja auttaa muokkaamaan kehoa kehittämällä kiinteää painoa eli lihaksia. Toiseksi joidenkin elimistö alkaa vastustaa rasvanpolttoa oltuaan pitkään miinuskaloreilla ja siihen auttaa, kun kerran viikossa sysätään aineenvaihdunta oikein kunnolla käyntiin. Elimistö tavallaan hämätään luulemaan, että nythän sitä energiaa taas tulee ja siten aineenvaihdunta pysyy vilkkaana. Tästä syystä herkkupäivä kannattaa ottaa käyttöön vasta, kun siihen on tarve, nyt siis yhdentoista dieettiviikon jälkeen (Bodycamp, 2012).

Herkkupäivänä voit syödä sellaisia ruokia ja ruoka-aineita, jotka eivät muulloin ole sallittuja tai eivät kuulu ruokaohjelmaasi. Näin sinun on helpompi noudattaa tarkkaa ruokavaliota viikon muina päivinä, kun tiedät, että sinun ei tarvitse kokonaan pidättäytyä kaikista herkuista. Ole kuitenkin ehdottoman tarkka siitä, että herkuttelu jää siihen yhteen päivään, muuten homma ei toimi. Mihinkään ylilyönteihin syömisessä ei toki kannata tänäkään päivänä mennä, vaan järjen kanssa nauttia erilaisista normiruokavalioon kuulumattomista ruoista. Vieläpä erittäin hyvällä omallatunnolla! Tarkempia ohjeita siitä, mitä tuolloin kannattaa syödä, ei missään nimessä kannata antaa, koska silloin menetetään herkkupäivän mukanaan tuoma merkittävä positiivinen psyykkinen vaikutus. Meillä kun on kaikilla niin erilaisia mielitekoja. Kuka haaveksii jäätelöstä, kuka haluaa ulos syömään pitkän kaavan päivällisen, kuka himoitsee pullaa tai MacDonaldsia jne. Niin tai näin, nauti tuosta päivästä täysin siemauksin ja sitten taas palaat takaisin normaaliin rutiiniin entistä suuremmalla innolla, eikö vain (Bodycamp, 2012).

Sopiva murhamysteeri, kermaisat kahvit ja suomalaista korvapuustia aurinkotuolissa. Passar bra.
Kun tuli herkuteltua lomalla, niin ei tee mieli vähään aikaan herkutella vaan päinvastoin asettua ruotuun. Kuitenkin ensiviikolla tulevat polttarit saattavat hieman sekoittaa pakkaa ja joudun ottamaan herkkupäivän käytäntöön! :D

Ihana ilma oli eilen. Aamulenkki venähti siirtolapuutarhalla ihastellessa ihmisten hyörinää ja lämpöä oli jopa 22'c! Sain jopa öljyttyä puutarhakalusteet kesää varten. Illasta tuli vielä kesän ensimmäinen ukkonen, jolta ehdin juuri ja juuri vinssata suojaan, yoksi töihin. Tänään on parvekkeen lopullista kesäsomistamista ja hieman keittiön sisustamista uusilla tuoleilla. En malta odottaa! Grilliherkut mielessä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiaan kuuluvaa palautetta kiitos! :)